Parminder Saini, holistische gezondheidscoach

In de afgelopen 26 jaar hebben we meer dan 119.000 gezondheids-, voedings- en fitnessprofessionals gecertificeerd. Elke maand erkennen we een van onze vooraanstaande afgestudeerden die het geleerde gebruiken om anderen te inspireren en een verschil te maken.

Ontmoet onze afgestudeerde voor de maand mei, Parminder Saini, an AFPA gecertificeerde holistische gezondheidscoach

Hoe raakte je in eerste instantie geïnteresseerd in gezondheid en fitness?

De afgelopen 10-12 jaar ben ik actief betrokken geweest bij de gezondheids- en fitnessbranche. Een, vanwege mijn betrokkenheid bij een paar start-ups op het gebied van gezondheid en welzijn, en twee, mijn eigen fitnessreis. Ik was aan het trainen, maar met werk, samen met mijn reisschema, hielp me niet echt veel. Ik begon aan te komen en voelde me ongezond. Ik realiseerde me eindelijk dat ik niet verder kon op de weg die ik ging. Mijn trainer heeft een speciaal dieet en trainingsschema voor me opgesteld. Ik begon regelmatig te sporten en werd me bewuster van mijn lichaam. Ik begon meer te onderzoeken over voeding en gezond eten en besloot dat ik anderen wilde helpen, net zoals mijn trainer mij hielp.

Welke certificering heeft u gekozen en waarom heeft u voor AFPA gekozen?

Ik koos voor de Certified Holistic Health Coach-certificering, die zowel de gecertificeerde Holistic Nutritionist als de gecertificeerde Health- en Wellness Coach-certificeringen omvatte.
AFPA kwam over als een zeer geloofwaardige organisatie met een sterke reputatie in de branche. Ik hield van de manier waarop de cursussen waren gestructureerd en hoe ik mezelf kon tempo, rekening houdend met mijn vele andere initiatieven naast mijn werk. Over het algemeen was ik erg onder de indruk van het onderzoek dat in deze cursussen is gestoken. Het droeg niet alleen bij aan mijn kennis, maar hielp ook mijn eigen leven te veranderen.

Hoe was je carrière voordat je werd gecertificeerd?

Ik ben een life coach, innovator, parallel ondernemer, strateeg en tacticus geweest met meer dan 26 jaar ervaring in het behalen van bedrijfsgroeidoelstellingen binnen startups, turnaround en snel veranderende omgevingen. Afgezien van het investeren in een paar van mijn eigen start-ups en het raadplegen van Fortune 500-klanten, heb ik de afgelopen 12 jaar bij een pijnmanagementbedrijf gewerkt voordat ik het overnam. Nu bouw ik het opnieuw op tot waar we coaching, pijnverlichting en mobiliteitsoplossingen kunnen bieden, persoon voor persoon.

Hoe ziet je carrière er nu uit?

Nu ik een gecertificeerde holistische gezondheidscoach ben, ben ik van plan mijn werk te promoten voor de verbetering van anderen. Ik ben er sterk van overtuigd dat een benadering van wellness de juiste weg voorwaarts is op uw reis naar een betere gezondheid. Wellness is wanneer de fysieke, mentale en spirituele staten van een persoon in harmonie met elkaar zijn en perfect in balans zijn. Holistisch verwijst naar de genezing van de ‘hele persoon’, die is opgebouwd uit onderling afhankelijke delen (bijv. De geest, het lichaam en de geest).

Holistisch welzijn is een voortdurende reis en een die, afhankelijk van de omstandigheden, zal veranderen en u kan veranderen. Ik ben van plan om privé coaching te blijven geven en ben bezig met het lanceren van een nieuwe start-up die gezondheid en welzijn binnen handbereik kan brengen voor minderheden!

Wat zijn je favoriete onderdelen van je carrière?

Ik hou van het mensengedeelte en mijn vermogen om waarde toe te voegen aan hun leven. Kijken hoe het leven van mijn klanten evolueert, is absoluut mijn favoriet.

Welke invloed heeft het behalen van AFPA-certificering op uw leven?

Gecertificeerd zijn bij AFPA heeft zeker veel deuren en veel kansen geopend. Het hielp mijn carrière in de gezondheidssector te vestigen. Het belangrijkste aspect is de kennis die is opgedaan tijdens de certificering om geloofwaardigheid vast te stellen.

Heeft u succesverhalen van klanten die u zou willen delen?

Veel succesverhalen. Ik had een schilder die mijn garage schilderde, en met elke penseelstreek vloekte hij het uit omdat hij veel pijn leek te hebben. Ik ging met hem werken aan zijn problemen en hielp hem. Een andere was waar een dame niet meer kon sporten met haar familie zoals vroeger, en dat leidde haar tot een depressie. Ik was in staat om met haar te werken, en in slechts 1-2 sessies voelde ze zich zo veel beter dat ze push-ups begon te doen in mijn praktijk en was opgelucht dat ze nu weer in staat zou zijn om terug te keren naar haar routine … ik zou kunnen doorgaan met zulke succesverhalen!

Op dit moment heb ik een geweldige cliënt die een reeks gezondheidsproblemen, ongezonde relaties heeft doorgemaakt en giftige mensen die hen oneerlijk behandelen. Nu bloeit deze persoon, heeft hij met succes enkele belangrijke veranderingen in zijn levensstijl doorgevoerd en heeft hij veel meer zelfvertrouwen. Ik krijg klanten te zien die op zoek zijn naar welzijnsoplossingen, liefdesverdriet hebben meegemaakt, met huwelijksproblemen te maken hebben en de wens hebben om een ​​droom te vervullen die ze al jaren nastreven.

Welk advies geeft u anderen die erover nadenken om gecertificeerd te worden?

Coaching is niet het geven van feedback aan mensen, hen vertellen wat ze moeten doen, of hen lesgeven of trainen. Coachen is niet alleen een kwestie van gewoon goed luisteren en wat vragen stellen.

Goede coaches werken van nature samen. Coaching vereist partnerschap en dialoog. Ze willen het beste voor hun klanten en zien hen als capabel en creatief. Ze vertrouwen anderen om problemen op te lossen en beslissingen te nemen.

Als u besluit om gecertificeerd te worden, moet u een coachopleiding volgen. AFPA is een uitstekende bron van informatie over alle aspecten van het starten van een coachingcarrière. Er zijn veel programma’s om uit te kiezen, waarvan er vele veel flexibiliteit en online training bieden.

Volg hem om verbinding te maken met Parminder Instagram voor meer informatie of u kunt rechtstreeks contact met hem opnemen via psaini@rossiter.com meer leren.

Nieuwe call-to-action

CreditSource link

Bartsidee
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0