5 Essentiële juridische overwegingen voor gezondheids- en welzijnsprofessionals

Ben je klaar om een ​​vliegende start te maken met je certificering voor gezondheid, voeding of fitnesscoaching?

We houden van je energie! Maar niet zo snel …

Neem voor de gezondheid van uw bedrijf en uw beroep de tijd die nodig is om uw legale eenden op een rijtje te krijgen.

Voor alle bedrijven, maar vooral die waarbij de gezondheid van mensen betrokken is, moet u ervoor zorgen dat uw bedrijfspraktijken legaal zijn in uw land en dat u uw klanten en uw bedrijf beschermt.

Hier zijn vijf essentiële juridische overwegingen voor gezondheids- en welzijnsprofessionals.

Ken uw reikwijdte van uw praktijk en staatswetten

Alle beroepen die rechtstreeks van invloed zijn op de gezondheid van mensen, hebben richtlijnen over wat ze wel en niet kunnen (of niet mogen) doen. Dit omvat onder meer beroepen op het gebied van fitness, voeding, medische zorg en geestelijke gezondheid. De verschillen zijn afhankelijk van het beroep en de staat of het land waar u van plan bent uit te oefenen.

In de meest rigide gevallen zijn er wet- en regelgeving die specificeert wat gezondheidswerkers kunnen doen. In de meest flexibele gevallen zijn er misschien geen regels, maar worden de beperkingen opgelegd door wat binnen de kennisgrens van elk beroep valt.

Het is belangrijk dat u een advocaat raadpleegt die bekend is met uw lokale wetten. Kostenefficiënte bronnen van juridisch advies zijn onder meer Legal Shield, RocketLawyer en Legal Zoom.

Nadat u uw certificering bij AFPA heeft ontvangen, heeft u mogelijk vragen over wat voor soort vacatures u kunt zoeken of wat voor soort bedrijf u kunt opbouwen. Mogelijk hebt u ook vragen over wat legaal is in uw land.

AFPA heeft verschillende bronnen ontwikkeld voor gecertificeerde professionals uit alle vakgebieden die kunnen helpen bij het beantwoorden van uw vragen.

Vorm uw bedrijf legaal

Een van de meest gestelde vragen die nieuwe gecertificeerde professionals hebben na het voltooien van hun programma, is: “Wat zijn de volgende stappen die ik moet nemen om mijn bedrijf op te bouwen?”

Er zijn veel manieren om dit aan te pakken, en de weg van het verkrijgen van uw referenties tot het opbouwen en laten groeien van uw bedrijf kan verschillen. We hebben een lijst samengesteld met bronnen die u kunnen helpen, waar u zich ook bevindt bij het opzetten of uitbreiden van uw bedrijf.

Het is niet nodig om tijd aan zoekmachines te besteden om erachter te komen wat u moet doen om legaal uw gezondheids- en welzijnsbedrijf op te zetten. We hebben een complete gids gemaakt speciaal voor gezondheids- en welzijnscoaches.

Lees de complete gids voor het legaal vormgeven van uw wellnessbedrijf hier!

Hier zijn enkele andere bronnen die u mogelijk nuttig vindt:

Zorg voor een professionele aansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is vergelijkbaar met een autoverzekering voor uw bedrijf. Het beschermt u tegen (financiële) verliezen die voortvloeien uit juridische claims die uw klanten tegen u kunnen indienen, zoals nalatigheid en wanpraktijken.

Houd er rekening mee dat een aansprakelijkheidsverzekering absoluut noodzakelijk is, zelfs als u een bedrijfsvergunning heeft of als LLC geregistreerd bent. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten die gepaard gaan met het behouden van een advocaat en het vergoeden van medische kosten aan uw cliënt.

Pro-tip: Als u een offerte voor een aansprakelijkheidsverzekering zoekt, zorg er dan voor dat u de vragen nauwkeurig beantwoordt, zodat u niet oververzekerd of onderverzekerd bent.

AFPA heeft veel verzekeringsorganisaties onderzocht en een lijst samengesteld van die organisaties die redelijke tarieven bieden met een uitstekende dekking. De gemiddelde (jaarlijkse) premie voor een Certified Personal Trainer is bijvoorbeeld ongeveer $ 100, en er zijn directe offertes online beschikbaar.

Hier vindt u meer informatie over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die speciaal voor uw beroep is opgebouwd:

Bereid klantformulieren voor

Als u zich bezighoudt met gezondheid en fitness, komt dat omdat u een gezonde levensstijl leidt en ademt. Natuurlijk is het zweten en het helpen van uw klanten om hun fitnessdoelen te bereiken slechts een klein deel ervan.

Personal trainer zijn, gezondheidscoach, of voedingsdeskundige betekent ook dat je een verantwoordelijke bedrijfseigenaar bent.

Net als elk ander bedrijf is een professioneel fitnessbedrijf gebaseerd op specifieke praktijken en papierwerk die de zaken op orde houden en u helpen bij het beheren van uw klanten. Het is het fundamentele systeem dat uw bedrijf zal besturen.

Sommige cliëntformulieren kunnen juridische implicaties hebben. Vrijgaveformulieren kunnen bijvoorbeeld relevant zijn voor uw bedrijf, maar ze moeten worden opgesteld door een advocaat.

Andere cliëntformulieren zijn bedoeld om uw praktijk te informeren en richting te geven aan uw relatie met uw cliënt. Dit kunnen vragenlijsten, formulieren voor persoonlijke geschiedenis en coachingstools zijn. Het bewaren van een kopie van klantformulieren, naast gedateerde sessienotities, toont een trackrecord van uw ontmoetingen met klanten.

Er zijn honderden formulieren waaruit u kunt kiezen om te implementeren. Wanneer u besluit welke formulieren u wilt gebruiken, is het belangrijk dat u uzelf afvraagt: wat wilt u volgen? Wat willen uw klanten volgen? Door deze vragen te beantwoorden, kunt u beslissen welke formulieren u wilt gebruiken.

We hebben u niet alleen voorzien van sjablonen voor veel van de formulieren die u in uw praktijk nuttig zou kunnen vinden, maar we hebben ook enkele van de meest voorkomende formulieren uitgelicht die gezondheids- en welzijnsprofessionals gebruiken.

Houd uw certificering actief door uw CEC’s te verdienen

Het is misschien verleidelijk om de boeken te dumpen nadat je je certificering hebt behaald. U moet echter behouden uw kennis up-to-date en vind mogelijkheden om uw opleiding voort te zetten.

Om uw certificering actief te houden, moet u ten minste zestien uur goedgekeurde permanente educatie behalen, genaamd Credits voor permanente educatie (CEC’s). Als u uw certificering niet op tijd verlengt, kunt u niet legaal oefenen als coach.

Voortzetting van uw opleiding nadat u bent gecertificeerd is niet alleen essentieel om uw certificering actief te houden, het is ook wat het beste is voor uw klanten en uw bedrijf. De gezondheidswetenschap verandert en verbetert voortdurend, en het vinden van interessante CEC’s kan u helpen de belangrijkste technieken te leren en kennis te verwerven die ervoor zorgen dat u de beste service aan uw klanten biedt.

U kunt hier meer leren over het verdienen van uw CEC’s en het up-to-date houden van uw kennis:

Belangrijkste afhaalrestaurants

Het juridische aspect van het runnen van een coachingbedrijf kan vervelend en verwarrend lijken, maar het is essentieel voor uw professionele praktijk. Het begrijpen van de juridische implicaties, het juridisch opzetten van uw bedrijf en het krijgen van ondersteuning van een advocaat waar nodig, zijn allemaal essentiële aspecten om uw bedrijf te beschermen en te laten groeien en bloeien.

Nieuwe call-to-action

CreditSource link

Bartsidee
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0