Motivatie voor krachttraining: 6 excuses om te vergeten

Iedereen is er geweest: je was van plan om vandaag te sporten, maar je hebt geen motivatie om te trainen. Je kunt tal van excuses bedenken waarom het vandaag niet mogelijk is om in een krachttraining te knijpen …

Ben je klaar om een ​​bron van trainingsmotivatie aan te boren? Het is tijd om deze 6 excuses te vergeten.

Excuus # 1: “Ik heb geen tijd om te trainen”

Een lange werkdag, avondeten koken, de was doen … er is geen tijd voor een training. Rechtsaf? Mis! Iedereen kan minstens 15 tot 20 minuten vrijmaken voor een training van 3 tot 4 keer per week, of het nu tijdens de lunchpauze is of ‘s avonds voor de tv. Een korte training is beter dan niets; elke vorm van lichaamsbeweging is goed voor uw lichaam. Stel uw eigen thuistraining samen.

Excuus 2: “Ik heb geen motivatie om te trainen”

Geen motivatie om te trainen is waarschijnlijk het meest voorkomende excuus om oefeningen over te slaan. Dit is wanneer het tijd is om na te denken over wat u inspireert. Wat motiveert je om fit te worden? Zou het kunnen trainen met vrienden of de bemoedigende opmerkingen van uw volgers in de adidas Trainings-app? Motivatie van training is besmettelijk. Omring jezelf met andere mensen die enthousiast zijn over lichaamsbeweging (offline en online), en je zult hun enthousiasme vangen.(1)

Excuus 3: “Ik weet niet welke training ik moet doen”

Er zijn zoveel verschillende soorten trainingen dat het moeilijk is om te weten welke het beste bij je past. Ga in de adidas Training-app naar het tabblad “Workouts” en je vindt een verzameling aanbevolen workouts om uit te kiezen. Je kunt precies zien hoe lang de training duurt en welke oefeningen erbij horen. Of probeer een begeleide training in de app. Train met professionele atleten zoals David Alaba en laat je inspireren. Motivatie gegarandeerd!

Excuus nr. 4: “Ik wil specifieke spiergroepen versterken, maar weet niet hoe”

Wil je je bilspieren vormgeven? Of je bovenarmen versterken? Het is gemakkelijk met onze Workout Creator: kies op welke spiergroep je je wilt concentreren, bepaal hoe lang en ga aan de slag! De trainingen zijn geschikt voor elk fitnessniveau. Hoe langer je het doet, hoe moeilijker het is.

Excuus 5: “Ik ben te moe”

Er is niets mis mee om af en toe een training over te slaan als je te moe bent of je spieren zijn pijnlijk. Luister naar je lichaam.

Maar wist je dat regelmatige lichaamsbeweging verbetert de kwaliteit van uw slaap? Mensen die sporten, slapen beter. En hoe beter en langer je slaapt, hoe meer je jezelf kunt pushen tijdens je trainingen. Als dat niet genoeg is om u te motiveren om te sporten….

Excuus nr. 6: “Ik at te veel / de verkeerde dingen voor mijn training”

Wat je eet, kan je energie geven, maar het kan je ook verzwaren. Daarom is het belangrijk om te weten wat je moet eten voor en na een krachttraining. Wacht minimaal 2 tot 3 uur tussen een volledige maaltijd en uw training. Zorg ervoor dat het de macronutriënten bevat: koolhydraten, eiwitten en vetten. Als je nog steeds honger hebt voordat je gaat sporten, neem dan een kleine snack die licht verteerbaar is. Ga voor koolhydraten en eiwitten.

De beste pre-workout snacks:

 • pap
 • banaan
 • datums
 • amandelen
 • gewone yoghurt / soja-yoghurt
 • hummus met worteltjes

Er zijn ook een een paar dingen die u moet vermijden voor een training. Deze kunnen spijsverteringsproblemen veroorzaken en uw prestaties beïnvloeden.

Te vermijden voedingsmiddelen vóór krachttraining:

 • peulvruchten
 • groenten die een opgeblazen gevoel veroorzaken (ui, kool, broccoli)
 • vettig voedsel
 • pittig voedsel
 • Koolzuurhoudende dranken
 • volkoren voedsel

Meer weten over voeding en beweging?

De voedingsgids in het adidas Trainings-app helpt u op de goede weg voor een gezond voedingspatroon. Vind tal van tips over wat u moet eten als u spieren wilt opbouwen, sneller wilt rennen of wilt afvallen.

We hopen dat je de trainingsmotivatie hebt gevonden die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Vergeet de excuses en begin vandaag!

CreditSource link

Bartsidee
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart