Vind hardloopmotivatie in verantwoordingsgroepen

Yonze hardloopschoenen staren je al dagen aan. Je kunt jezelf er gewoon niet toe brengen om ze vast te maken en eropuit te trekken. Waarom zijn sommige mensen in staat om hardlopen een vast onderdeel van hun routine te maken, terwijl anderen ermee worstelen? Er zijn een miljoen factoren die uw motivatieniveau beïnvloeden, maar er zijn ook enkele strategieën om het gemakkelijker te maken blijf toegewijd aan uw doelen. Voor precies dit doel zijn over de hele wereld verantwoordingsgroepen van adidas Runners (AR) opgericht.

Nabila Sam, kapitein en mentor van AR Kuala Lumpur, en Alia, een van haar mentees, deelden hun ervaringen in de regionale verantwoordingsgroep tijdens een trainingsplan van 4 weken met één gemeenschappelijk doel: dat elk lid zijn beste 30 minuten in een AR adidas Running-uitdaging.

Wat zijn verantwoordingsgroepen?

De verantwoordingsgroepen van adidas Runners zijn ontworpen om lokale hardloopgemeenschappen samen te brengen en een gevoel van verbondenheid te creëren door een gemeenschappelijk doel na te streven en deelnemers te ondersteunen op hun reis om gezonde gewoonten op te bouwen. Door samen te trainen, houden leden elkaar verantwoordelijk voor de toezeggingen die ze hebben gedaan ten aanzien van hun gezondheid en fitheid.

Verantwoordingsgroepen hebben een mentor die zowel als coach fungeert – hardlopers aanmoedigt om zichzelf te pushen – als een buddy of cheerleader – die emotionele steun biedt wanneer groepsleden, of mentees, met uitdagingen en tegenslagen worden geconfronteerd.

4 weken toewijding aan één doel

Lees de dagboekaantekeningen van Nabila en Alia over de ups en downs van hun trainingsprogramma van 4 weken:

Week 1: Zenuwen en nieuwe ervaringen

Nabila

Aan het begin van de week was ik een beetje zenuwachtig, want dit is de eerste keer dat ik virtueel een trainingsplan leid. Ik merkte een toestroom van nieuwe volgers, wat mijn motivatie om de groep te leiden naar hun beste hardloopsessie van 30 minuten een boost gaf. Laten we dit doen! Vertrouw op je motivatie!

Het was frustrerend om niet te kunnen inschatten of mensen volledig aan boord waren van het plan, maar ik heb het doorstaan. Dingen vrijwel doen is altijd een zwakte van mij geweest. Ik was verrast om te zien dat ik echt van het hele proces genoot, wetende dat het de gemeenschap ten goede kwam.

Alia

Liep 4.9km tijdens de tijdrit en was zeer tevreden over de afstand aangezien ik al een hele tijd geen tijdrit meer heb gereden. Ik ging niet liegen, het was moeilijk om alleen te rennen, maar vóór de tijdrit was Nabila een geweldige coach die me begeleidde. Dit heeft me echt geholpen om gemotiveerd en gefocust te blijven.

Verantwoording is de sleutel tot succes op elk gebied, vooral op het gebied van hardlopen. Het hebben van een verantwoordelijke mentor heeft me zeker geholpen om mijn zelfvertrouwen te vergroten om mijn doel te bereiken.

Week 2: lessen en prestaties

Nabila

De groep liep hun uitdaging van één mijl en deed het geweldig!

We hebben deze week snelheids-, kracht- en mobiliteitstrainingen opgenomen en tot nu toe maken ze goede vorderingen. Gezien hun verbluffende resultaten en motivatie was ik meer gemotiveerd om deze groep te blijven leiden.

Ik kon enkele lean / mobility-workouts niet plaatsen als leidraad voor mijn verantwoordingsgroep. Ik moest degenen die ernaar vroegen doorverwijzen naar enkele trainingsvideo’s voor lean mobility die ik online vond. Ik had het gevoel dat ik het team in de steek liet. Ze waren erg begripvol, waardoor ik me realiseerde hoe belangrijk de elementen respect en begrip binnen een gemeenschap zijn. Deze ervaring heeft me geholpen een betere mentor te zijn.

Alia

Ik heb met succes 7:35 minuten gelopen in de tijdrit van 1 mijl. Ik ben er sterk van overtuigd dat de speedworksessie en krachttraining in het trainingsplan me zeker hebben geholpen om mijn zelfvertrouwen op te bouwen. Het voelt geweldig als ik het dagelijkse plan afmaak en dit bewijst dat ik met hard werken mijn doel kan bereiken.

Week 3: Frustratie en anticipatie

Nabila

Ik heb mijn eerste livesessie ooit gehouden op de AR Global-pagina voor de Trust your Recovery-sessie die mede wordt georganiseerd door Coach Youska. Wat een prestatie!

Huidige uitdaging? Het is het begin van onze vastenmaand voor ons moslims. Vasten tot de racedag is moeilijk. We hebben het echter op de voet gevolgd en onze routines eromheen aangepast door onze trainingstijd en de intensiteit van de trainingen aan te passen. We hebben tijdens deze reis een waardevolle les geleerd: in een moeilijke situatie, met motivatie en de bereidheid om te leren en te streven, zijn we in staat om ons aan te passen om ons uiteindelijke doel te bereiken!

Alia

Week 3 was een beetje moeilijk voor mij, vooral de speedworksessie. Ik was aan het begin van de week gemotiveerd om tot het uiterste te gaan en de vooruitgang te zien die ik de afgelopen weken heb geboekt.

Ik had moeite om de speedworksessie te voltooien omdat ik in het begin te snel rende, waardoor ik een beetje ongemak in mijn been kreeg. Ik volgde de gidsen van Coach Youska en Nabila met betrekking tot herstel en mijn been voelde veel beter aan.

Ik heb geleerd om niet te snel te beginnen tijdens speedwork, anders zou ik later kunnen lijden.

Week 4: Verantwoording en succes

Nabila

We hebben eindelijk de oordeelsweek bereikt. Iedereen was klaar om hun beste run van 30 minuten te lopen! Last-minute tips werden gedeeld over voeding, rust en herstel, evenals racestrategieën.

Dus we renden. We hebben onze beste rit van 30 minuten gelopen. En we vlogen naar de finish!

De resultaten stroomden binnen. Iedereen was tevreden met wat ze hebben bereikt. Ik kon het hele weekend niet stoppen met glimlachen, kijkend naar alle geweldige prestaties, wetende dat ik een rol speelde (hoe klein die ook mag zijn) om dat mogelijk te maken. Ik ben een gelukkige, tevreden en trotse kapitein.

Alia

Ik slaagde erin om 5,4 km te rennen in 30 minuten, wat buiten mijn verwachting was.

Door de 4 weken training heb ik gezien wat ik kan bereiken als ik hard werken en verlangen combineer met het juiste trainingsprogramma. Als mijn mentor hield Nabila me verantwoordelijk en duwde me zachtjes wanneer ik het nodig had. Dit inspireerde me om op koers te blijven en me te concentreren op een doel waar ik zo trots op ben dat ik het heb bereikt.

Top 3 voordelen van verantwoordingsgroepen

Studies tonen aan dat trainen in groepen (persoonlijk of virtueel) voordelen heeft die veel verder gaan dan alleen uw lichamelijke gezondheid. Regelmatige groepsoefening stimuleert je geest, vergroot je plezier, biedt ondersteuning als je het moeilijk hebt en bouwt een gevoel van gemeenschap en verbondenheid op. (1)

1. Begeleiding door een mentor

Veel mensen lopen tegen wegversperringen aan voordat ze de deur uitgaan. Hoe moeten ze beginnen? Waar, wanneer, hoe ver moeten ze rennen? Onderzoek wijst uit dat fitnessgroepen onder leiding van mentoren een grotere verbetering en retentie zien. (2)

2. Ondersteuning van de gemeenschap

Alleen hardlopen heeft voor sommigen voordelen, maar genieten van de steun van een sterke, bemoedigende hardloopgemeenschap is wat veel hardlopers gefocust en toegewijd houdt. Mentee Alia vertelde ons hoe hardlopen een eenzame sport voor haar was totdat ze in 2018 bij AR Kuala Lumpur kwam. Met de steun van de groep voelt ze zich nu geïnspireerd om haar hardloopdoelen na te jagen en weet ze dat ze haar altijd terug hebben.

Wist u?

Een studie uit 2017, gepubliceerd in het natuurwetenschappelijk tijdschrift Nature Communications, toonde aan dat lichaamsbeweging sociaal besmettelijk is. Of je hardloopgemeenschap nu virtueel is of niet, het behoren tot een groep waarin mensen hun prestaties delen en elkaar inspireren, heeft een directe invloed op het fysieke activiteitsniveau.

Verantwoordingsgroepmentoren creëren een gevoel van verbondenheid. Nabila neemt de tijd om haar leerlingen te leren kennen. “Ik wil om hun doelen, sterke en zwakke punten en motivaties echt te begrijpen. ” Als ze dit weet, kan ze discussies tussen de leden faciliteren om een ​​veilige omgeving te creëren waarin ze zich op hun gemak voelen om hun doelen en angsten te delen.

3. Vlindereffect: loopmotivatie

Hoe houdt een verantwoordingsgroep je gemotiveerd? Elke mentor heeft een andere strategie. Nabila gelooft in de kracht van positiviteit en het vlindereffect. Door haar leerlingen positieve energie bij te brengen, wordt hun motivatie zal toenemen, en ze zullen het hopelijk verspreiden naar anderen.

Zoals velen van ons loopt Alia weer alleen tijdens de pandemie, maar blijft ze gemotiveerd door de virtuele hardloopgemeenschap. Ze verbindt met vrienden over de hele wereld in de adidas Running-app. Groepsleden dragen ook enige verantwoordelijkheid om de hardloopmotivatie voor de groep in stand te houden. Alia’s aanpak – vooral in de virtuele gemeenschap – moedigt anderen aan om deel te nemen aan een adidas Running-uitdaging of om hun eigen uitdaging te creëren.

Mentoren moeten ook gemotiveerd blijven om die energie door te geven aan de groep. Hoe doet Nabila het? Zij is gedreven door doelen; het bereiken van die doelen maakt haar enthousiast, zodat ze dat enthousiasme kan delen met haar verantwoordingsgroep.

Afhaal

Als je er klaar voor bent om niet meer naar die hardloopschoenen te staren en ze goed te gaan gebruiken, word dan vandaag nog lid van een lokale adidas Runners-community of de wereldwijde AR-community! De wereldwijde adidas Runners-community biedt ongelooflijke voordelen voor alle hardlopers van alle niveaus, waar je ook bent. Verhoog uw hardloopmotivatie met wekelijkse virtuele runs en meld u aan voor onze adidas Running-uitdaging in de app. Je zult een geweldige hardloopgemeenschap vinden van gelijkgestemde mensen die worstelen met dezelfde uitdagingen, elkaar inspireren en het plezier delen om doelen te bereiken. Krijg handige tips voor gezonde gewoonten ontwikkelen evenals begeleiding om u gefocust te houden.

CreditSource link

Bartsidee
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0