3 zelfzorgstrategieën die werken

De memo kwam op een vrijdag.

Mijn goede vriendin – laten we haar Beth noemen – had in de beginfase van COVID-19 diensten van 12 uur als ziekenhuisonderzoeker gemaakt.

Met een uitputtende en stressvolle baan, een energieke 2-jarige, spanningen thuis en de intense emotionele ontreddering van een wereldwijde pandemie, was Beth helemaal op.

Haar schema was tot op de minuut gepropt. Dagen werden aangewakkerd door koffie, avonden door wijn. ‘Slapen’ betekende woelen en draaien van angst. Oefening voelde onmogelijk.

Eerder was ze hardloper en bergbeklimmer, maar Beth herkende zichzelf nauwelijks. Het voelde alsof ze in slechts een paar maanden tijd tien jaar ouder was geworden.

Dus op deze specifieke vrijdag, na een bijzonder vermoeiende dienst, kwam Beth thuis, zette de auto uit en zuchtte.

Terwijl ze de energie probeerde op te halen om uit de auto te komen, pakte ze haar telefoon op en controleerde op de automatische piloot haar e-mail.

En daar was het: een goedbedoelende memo van haar werkgever met zelfzorgstrategieën aan haar gestreste personeel. Het concludeerde:

“Gebruik uw tijd thuis om te ONTSPANNEN en OP TE LADEN.”

Beth gooide haar telefoon neer. Haar hoofd zakte naar het stuur en tranen brandden in haar ogen.

“Ontspannen en opladen?” spotte ze toen ze me dit later vertelde.

“Mijn vrije tijd is om voor mijn kind te zorgen, te koken, schoon te maken, de kat naar de dierenarts te brengen en nog een miljoen andere taken. Ik heb geluk als ik een paar uurtjes slaap. Thuis is geen plek om op te laden. Het is baan 2. “

Als zelfzorgadvies u ertoe aanzet uw telefoon kapot te maken – in woede, verdriet of schaamte – dan zijn wij bij u.

Mensen hebben nu meer dan ooit meer verantwoordelijkheden en verplichtingen dan ze ooit aankunnen.

Advies als ‘leg je voeten op een goed boek’ of ‘plan een massage’ klinkt afgezaagd of zelfs absurd als je e-mails probeert te beantwoorden, de vaatwasser leegmaakt en voorkomt dat een gedurfde peuter zichzelf van een boekenkast gooit.

En toch.

Mensen nog steeds Doen prioriteit willen geven aan hun gezondheid en welzijn, wat een frustrerende paradox creëert waarin zelfzorg zowel meer nodig als onmogelijk voelt dan ooit.

“Voor de mensen die wel een manier vinden om tijd voor zichzelf te nemen, is het verschil opmerkelijk”, zegt Precisie-voedingscoach Pam Ruhland.

Wat we hebben gezien bij het coachen van meer dan 100.000 klanten, is dat zelfs mensen met de grootste belemmeringen en moeilijkste schema’s uiteindelijk kunnen floreren: beter bewegen, zich beter voelen, er beter uitzien en over het algemeen meer handelen zoals de persoon die ze willen zijn.

Als je het moeilijk vindt om voor jezelf te zorgen, of als je iemand coacht die dat wel is, zijn hier drie strategieën die we hebben zien werken – in het echte leven.

Uitdagingen met zelfzorg zijn niet alleen persoonlijk. Ze zijn systemisch.

Zelfzorg is voor sommigen moeilijker dan voor anderen.

De COVID-19-pandemie heeft bijvoorbeeld de grote verschillen aan het licht gebracht in de veiligheid, werkdruk en flexibiliteit van mensen op het werk – wat van invloed is op de tijd, energie, aandacht en andere middelen die beschikbaar zijn voor zelfzorg.

En we weten dat vrouwen de dupe worden van huishoudelijk werk, ouderschap en emotionele arbeid; worden gemiddeld minder betaald; en werken vaak meer uren om professionele geloofwaardigheid en anciënniteit op te bouwen.

COVID heeft deze situatie verergerd: gegevens suggereren1 2 dat vrouwen, ongeacht hun werkgelegenheidssituatie, meer uren besteden aan huishoudelijk werk en kinderopvang dan vóór de pandemie.

Bovendien hebben mensen uit gemarginaliseerde groepen – inclusief raciale volkeren, mensen met een handicap en geestelijke gezondheidsproblemen, en mensen met lagere inkomens en minder financiële zekerheid – extra belemmeringen om voor zichzelf en hun gezondheid te zorgen.

Hoewel we al deze problemen graag met dit artikel willen aanpakken, zullen we ons concentreren op wat we het beste kunnen: coaches en individuen helpen hun gezondheid te verbeteren.

We kunnen de systemische problemen niet in één keer oplossen, maar we kunnen ze erkennen en tegelijkertijd oplossingen bieden die u en uw klanten kunnen gebruiken vandaag.

Over 150.000 gezondheids- en fitnessprofessionals gecertificeerd

Bespaar tot 30% op het beste voedingsvoorlichtingsprogramma in de branche

Krijg een dieper begrip van voeding, de autoriteit om het te coachen en het vermogen om die kennis om te zetten in een bloeiende coachingpraktijk.

3 strategieën om prioriteit te geven aan zelfzorg, zelfs als het echt heel moeilijk is

Strategie # 1: begin met slechts 5-10 minuten per dag.

Ik heb onlangs met een andere vriendin van me gepraat, die ik Laura zal noemen. Ze is momenteel ingeschreven voor meerdere certificeringen, heeft haar eigen adviesbedrijf, werkt parttime in een opvangcentrum en heeft twee kinderen en vier huisdieren. (Oh, en ze jongleert natuurlijk met dit alles tijdens een pandemie.)

Laura klaagde tegen me dat ze gewoonlijk wakker wordt, haar telefoon pakt en de Instagram-feed van haar bedrijf induikt voordat ze zelfs maar uit bed komt.

Ik vroeg of ze zou overwegen om ‘s ochtends wat tijd voor zichzelf te nemen om te zeggen: een boek lezen.

“Tuurlijk,” zei ze. “Ik zou graag elke dag wakker worden en lezen, mediteren, yoga doen en ontspannen ontbijten met mijn kinderen … maar het gebeurt gewoon niet.”

Laura’s reactie lijkt misschien bijna komisch – hoe werd het om een ​​paar minuten te lezen dat? – maar zo velen van ons kunnen verstrikt raken in een alles-of-niets-mentaliteit.

“Ik probeer klanten aan te moedigen zich te concentreren op activiteiten die dat wel zijn werkelijk uitvoerbaar voor hen ”, adviseert Ruhland.

“Dit kan alles zijn dat je vooruit helpt: een meditatie van vijf minuten; oudere kinderen laten helpen in de keuken zodat je een nieuwsartikel kunt lezen; het toevoegen van een extra vegetarische portie aan een maaltijd; of 10 minuten online yoga doen. Waar ze ook van proeven, ‘dit is voor mij.’ ”

Vijf minuten per dag voelt misschien niet als genoeg tijd, maar het kan je helpen om voor jezelf te verschijnen (het helpt ook familie en vrienden eraan te wennen).

En als je gewend bent om niets te doen, gewoon doen iets kan verrassend goed aanvoelen.

Hoe u het kunt proberen:

  1. Maak een lijst met kleine activiteiten van 5 minuten dat zou je helpen om het vakje “zelfzorg” aan te vinken. Kies EEN om het een paar weken elke dag te proberen.
  2. Daarna, overweeg om meer minuten toe te voegen, of een andere korte zelfzorgactiviteit, aan uw routine.
  3. Onthouden: Zelfzorg gaat niet alleen over voeding en lichaamsbeweging. Het gaat ook om uw emotionele en mentale gezondheid, de mensen om u heen, uw omgeving en uw algemene kijk op het leven. (We noemen dit ‘diepe gezondheid’. Lees er hier meer over.)

Strategie # 2: omarm de drie D’s: verwijderen, delegeren, minder doen.

Het is 6 uur ‘s ochtends en je wekker gaat af.

Je knippert met je ogen.

Ineens is het 18.00 uur, de kinderen hebben eten nodig, de hond moet uitgelaten worden, je baas wacht op die TPS-rapporten …

Waar is de dag gebleven?

Als jij dit bent, PN Coach Dominic Matteo raadt aan om je schema en een Sharpie te pakken … en te krijgen meedogenloos.

(Vriendelijk duwtje in de rug: dit kan inhouden dat u uw grenzen met dierbaren opnieuw moet beoordelen en / of hen om hulp moet vragen.)

Hoe u het kunt proberen:

  1. Word duidelijk precies hoe je je tijd besteedt. Hint! Gebruik PN’s werkblad Planning en tijdgebruik (of houd een dagboek bij voor een dag) om gedetailleerd te worden. Nu ben je klaar om te onderzoeken.
  2. Verwijder een of meer activiteiten. Zijn er verplichtingen die eigenlijk niet nodig zijn? Gewoonten (tv, TikTok) die je eigenlijk niet meer dienen? Wat zou er gebeuren als een bepaalde taak helemaal niet wordt uitgevoerd? Wat zou de ergste uitkomst kunnen zijn?
  3. Delegeer wat je maar kunt. Overweeg elke taak en vraag uzelf af: “Wie kan dit nog meer doen?” Kan uw partner de lunches inpakken? Kan een kind uit de buurt het gras maaien? Kunnen uw kinderen hun eigen kleren opvouwen (ahem, “vouwen”)? Wat is het ergste dat kan gebeuren?
  4. Doe minder. Daag jezelf uit: wat is “goed genoeg” voor dit ding? Als je gewend bent te fotograferen voor A +, hoe ziet een “A-” of een “B +” er dan uit?

Strategie # 3: Scheid je ‘zou moeten’ van je ‘zou kunnen’.

Grappig ding: soms zijn we zo gewend om na te denken over wat we “zouden moeten” doen, dat we vergeten wat we echt willen of moeten doen.

Maar onnodige ‘zouden moeten’ leiden ertoe dat we onze tijd stelen, onze energie verspillen en ons ervan weerhouden ons gezond en voldaan te voelen.

Als we onze ‘zouden moeten’ kritischer bekijken, zouden we kunnen ontdekken dat ze niet zo nodig zijn:

“Ik zou mijn kinderen moeten laten helpen met het maken van het ontbijt, ook al duurt het langer.”

“Ik moet make-up op doen voordat ik naar het postkantoor ga.”

“Ik zou moeten luisteren naar de vergadering van de onderwijsraad.”

“Ik zou die lekkende pijp zelf moeten repareren.”

Tuurlijk, wij kon doe die dingen. Maar zou moeten wij? Zijn ze echt het meest waardevolle gebruik van kostbare tijd?

Evenzo kunnen er enkele foutieve ‘mag niet’ in staan, zoals: ‘Ik moet mijn kind geen tv laten kijken’ of ‘Ik zou niet extra moeten betalen voor voorgesneden groenten’ of ‘Ik zou niet moeten gaan thuis als mijn collega’s nog aan hun bureau zitten. “

Hoe u het kunt proberen:

  1. Kennisgeving en naam. De volgende keer hoor je dat stemmetje in je hoofd zeggen: ‘jij zou moeten doe dit … ‘- pauze. Merk het op. Noem maar op: dat is je “zou” stem. Beslis of je dat “zou moeten” houden, of laat het los.
  2. Het uitvechten. Realistisch gezien heb je altijd meer waardevolle activiteiten om uit te kiezen dan de tijd van de dag. Hulp nodig? Probeer dit werkblad, Toernooi met prioriteiten, die u door beoordelingen leidt van wat op een bepaald moment voor u belangrijker is.

Onthoud: u bepaalt wat u prioriteit geeft en welke afwegingen u bereid bent te maken. Uiteindelijk bepaal jij wat voor jou het belangrijkst is.

Het is tijd om JOU weer op de lijst te zetten.

Referenties

Klik hier om de informatiebronnen te bekijken waarnaar in dit artikel wordt verwezen.

Als je een coach bent, of je wilt zijn …

Leren hoe u cliënten, patiënten, vrienden of familieleden kunt coachen door middel van gezond eten en veranderingen in levensstijl – op een manier die is gepersonaliseerd voor hun unieke lichaam, voorkeuren en omstandigheden – is zowel een kunst als een wetenschap.

Als u meer over beide wilt weten, overweeg dan de Precision Nutrition Level 1-certificering. Binnenkort begint de volgende groep.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bartsidee
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0